Puutöiden taitajaksi

Puunikkari-sivusto on perustettu Vanajaveden Opiston Joustavaa pedagogiikkaa -hankkeen yhteydessä v. 2019. Sivuston tarkoituksena on jakaa tietoa ja taitoa puutöitä opiskeleville/harrastaville lähinnä kansalaisopistojen erilaisten puutyökurssien opiskelijoille.

Sivustolle tuodaan Vanajaveden Opistossa (VOP) ja Ammattiopisto Tavastiassa sekä VOPin kumppaniopistoissa käytettyä puualan oppimateriaalia. Lisäksi sivustolle kootaan puunikkarin kannalta hyödyllisiä linkkejä.

Opetushallitus on tukenut tätä hanketta.

Puunikkari-sivustolle voidaan lisätä myös muiden kansalaisopistojen puutyökursseilla käytettyä oppimateriaalia. Puunikkari-sivustoa päivitetään jatkuvasti ja ideoita sivuston kehittämiseksi voi lähettää osoitteella: kari.koski@kktavastia.fi

Kansalaisopistojen puutyökursseilla opiskelijat voivat usein toteuttaa yksilöllisesti omia projektejaan opettajan ohjauksessa. Omien harjoitustöiden rinnalle voidaan sopia myös yhteisesti tehtävistä projekteista. Tässä yksi esimerkki niistä.


VOP järjestää lukuvuonna 2021-2022 useita erilaisia puunsorvauskursseja. Tulossa on mm. teemakursseja kuksan rasioiden ja korujen sorvaamisesta. Ks. https://www.kktavastia.fi/vanajaveden-opisto/kurssit/kasityo-tekninen-17/puunsorvaus-ja-puunveisto-17-31/

Tässä alla vähän materiaalia tulevista sorvauskursseista