Pintakäsittely

Tähän osioon tulee asiaa puun pintakäsittelystä ja osion alasivuun kootaan vielä erikseen muutamia helppokäyttöisiä pintakäsittelyaineita, joita kotinikkari voi hyvin käyttää vaatimattomissakin olosuhteissa.

Tikkurila Oyj (entinen Tikkurilan Väritehtaat Oy) on johtava pohjoismainen maalialan yritys, joka on perustettu v. 1862 ja sen pääkonttori ja tärkeimmät tuotantolaitokset ovat Vantaan Tikkurilassa. Kansainvälisesti toimiva PPG Industries, Inc. on tehnyt Tikkurilan kanssa yhdistymissopimuksen ja on tarjoutunut hankkimaan kaikki yrityksen osakkeet. PPG on perustettu Pennsylvaniassa v. 1883. Yritys kehittää ja toimittaa maaleja, pinnoitteita ja erikoismateriaaleja. Yritys antaa nettisivuillaan maalausohjeita myös kotimaalareille, lue lisää tästä.

Teknos Oy on suomalainen maaleja valmistava yritysryhmä, joka perustettiin vuonna 1948 nimellä Teknos-Tehtaat Oy. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Helsingin Pitäjämäessä. Teknos on yksi Pohjoismaiden suurimmista maalivalmistajista. Yritys antaa nettisivuillaan ulko- ja sisämaalausohjeita, lue lisää tästä.

Uula Color Oy kertoo tuotteitaan mm. seuraavasti: Maaliemme muovittomuus ja hengittävyys ovat maalatun puupinnan kestävyyden ja elinvoimaisuuden kannalta ratkaisevia tekijöitä. Siksi maalimme ovat täydellinen valinta, kun halutaan pitää huolta elävästä ja luonnollisen kauniista puupinnasta. Uulan sivuilta löytyy mm. maalausohjeita. Yritys antaa nettisivuillaan paljon maalausohjeita omien tuotteiden osalta, lue lisää tästä.

Sateenkaarivärit Oy:n perustaja Hans Alfreds ryhtyi jo 1970-luvulla keräämään ja tutkimaan maalauksen ja pintakäsittelyn perinnettä. Yritys kertoo filosofiastaan mm. seuraavasti. Sateenkaari Perinnetaito Oy kehittää vanhaa suomalaista puunsuojaus- ja maalausosaamista modernin kuluttajan käyttöön. Yrityksen nettisivuilla on myös paljon käytännöllistä tietoa pintakäsittelyyn osiossa vinkkejä käyttäjille. Yritys antaa nettisivuillaan vinkkejä omien tuotteiden käytöstä, lue lisää tästä.

Virtasen maalitehdas Oy sijaitsee Paraisilla. Yrityksen nettisivuilla esitellään monipuolisesti yrityksen valmistamia tuotteita ja sieltä löytyy myös videoita erilaisten puupintojen maalauksesta. Yrityksen nettisivuilla on myös oma Virtasen maalauskoulu, jossa opastetaan maalareita yrityksen omien tuotteiden käytössä, lue lisää tästä.

Kymin Palokärki on pieni suomalainen väritehdas, jonka toiminta alkoi 1980-luvun puolivälissä Karhulassa. Kymin Palokärki valmistaa aitoja, perinteisiä pellavaöljymaaleja, sekä myy omalla tuotemerkillään perinteisten erilaisten pintakäsittelyaineiden raaka-aineita, kuten pellavaöljyjä, liuottimia, väripigmenttejä ja vahoja. Kymin Palokärjen tuotteita voidaan käyttää kaikkeen pintakäsittelyyn koriste- ja taidemaalauksesta puutöiden pintakäsittelyyn ja rakennusmaalaukseen. Omien tuotteiden lisäksi Kymin Palokärki tuo myös maahan erinomaisiksi havaittuja muiden valmistajien tuotteita, materiaaleja ja työvälineitä., Lue lisää tästä.

Coloria Oy on pieni maalitehdas, joka on perustettu vuonna 2003. Yritys toimii Nokialalla. Coloria Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa laadukkaita sisä- ja ulkomaaleja, lakkoja ja kuullotteita sekä yksittäisille kuluttajille että alan ammattilaisille. Yrityksen tuotteet tunnistaa Coloria-nimikkeestä. Uusimpia tuotteita on Greenline-maalisarja ja öljyvaha, jotka ovat muovittomia vaihtoehtoja pintakäsittelyyn. Yritys kertoo Greenline-sarjasta seuraavasti: Coloria Greenlien on vesiohenteinen, uuden sukupolven hajuton, muoviton, hengittävä ja ympäristöystävällinen sisämaali, joka omaa lisäksi antimikrobisen vaikutuksen. Lue lisää tästä.

Suomen luonnonmaalit Oy on Tuusulassa toimivan yritys, joka kertoo etsivänsä asiakkailleen aina vain turvallisempia ja luonnonmukaisempia tapoja suojata, hoitaa tai värjätä kodin pintoja. Ekologisilla ja perinteisillä tuoteratkaisuilla yritys pyrkii pitämään luonnosta hyvää huolta, kuitenkaan tinkimättä tuotteiden laadusta tai toimivuudesta. Nikkarin kannalta yrityksen tärkein tuotemerkki lienee AURO, joka on saksalainen maailmalla tunnettu ekologinen maalivalmistaja. Lue lisää tästä.

Sarbon Woodwise Oy toimii saksalaisten Osmo Color -tuotteiden maahantuojana ja markkinoijana Suomessa. Näitä puulle tarkoitettuja pintakäsittelyaineita on valmistettu vuodesta 1964 lähtien. Voit lukea lisää puupintojen käsittelystä sisätiloissa Osmo Colorin vahoilla tästä.

Colornova Oy tuo maahan, myy ja markkinoi maailmalla tunnettuja kodin kunnostamisen merkkituotteita. Nikkarin kannalta yksi tunnetuimmista tuotemerkeistä on ranskalaisen LIberonin erilaiset tuotteet esim. petsit, lakat, öljyt ja vahat. Lue lisää tästä.

Pintakäsittelyn erikoisliikkeitä